Ilex crenata Jenny®

Het beste ilex soort

 Ilex crenata Jenny®

Het beste ilex soort

Potmaat: 9 t/m 26 Verkrijgbaar: week 1 t/m 52

De Ilex Crenata Jenny® is een verbeterde versie van de Ilex Crenata. Snoei je ‘m regelmatig, dan krijg je uiteindelijk een mooie strakke haag. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de Ilex Crenata Jenny® te laten groeien en er allerlei vormen van te maken. In de Ilex Crenata Jenny® groeien in de zomer kleine witte bloemetjes die later zwarte besjes worden. Een lekkernij waar vogels wel raad mee weten! De Ilex Crenata Jenny® blijft het gehele jaar groen. De Ilex Crenata Jenny® een eyecatcher is voor iedere tuin, ook als je ‘m in een sierlijke pot op je terras of balkon neerzet.

Verzorgingstips

Van de Ilex Crenata Jenny® (Japanse hulst) heb je het hele jaar door plezier. Of het nu zomer of winter is: de Ilex behoudt zijn frisgroene blaadjes. En… met de juiste verzorging groeit de Ilex sneller dan de normale Buxus. Al binnen korte tijd heb je die mooie tuin die je voor ogen had. Het is een erg sterke plant die gemakkelijk alle weersomstandigheden overleeft. De beste plek voor de Ilex Crenata is op een zonnige plek waar af en toe schaduw is. Je dient ‘m minimaal twee keer per jaar te snoeien, maar drie keer per jaar is aanbevolen. De snoeitijd is vanaf mei tot en met september. Zo kun je ‘m bijvoorbeeld een keer snoeien in mei, een keer snoeien in juli en de laatste keer snoeien in september. De Japanse hulst kan veel hebben dus je snoeit niet snel teveel. Wanneer je een hoge haag wilt hebben (dat kan wel tot 2 meter!) is het verstandig om ‘m toch ieder jaar even te snoeien (telkens iets hoger) zodat je haag de kans krijgt goed te vertakken en daardoor lekker stevig wordt.

Weetjes

Wist je dat de Ilex familie is van de Hulst en niet familie van de Buxus. Net als de Hulst, draagt de Ilex kleine besjes. Deze besjes weten de vogels wel raad mee, zeker in de wintermaanden! Hierdoor creëer je met de Ilex niet alleen een prachtig groene tuin, maar heb je ook nog eens altijd gezellige gasten in je buurt.

Wilt u meer over Van der Salm weten?