Mandevilla

Mandevilla

Potmaat: 12 t/m 15
Verkrijgbaar: week 14 t/m 22

Dipladenia, ook bekend als Mandevilla, is een bloeiende plant die bekend staat om zijn levendige en kleurrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen, balkons en binnenruimtes vanwege de prachtige bloemen en het gemakkelijke onderhoud. Onze Mandevilla’s zijn verkrijgbaar is verschillende kleuren, zoals rood, wit en roze.

De plant produceert trompetvormige bloemen die rond de 7 cm in diameter zijn. Deze bloemen hebben vaak een rijke, glanzende uitstraling en staan ​​bekend om hun langdurige bloeiperiode, die elke ruimte een uitbarsting van kleur geeft.

Mandevilla’s zijn tropisch van aard en gedijen goed in warme klimaten. Ze geven de voorkeur aan blootstelling aan de volle zon, maar kunnen halfschaduw verdragen. Deze planten hebben goed doorlatende grond en regelmatig water nodig, zodat de grond tussen de gietbeurten iets kan uitdrogen. Tijdens het groeiseizoen om de twee weken bemesten kan een gezonde groei en overvloedige bloei bevorderen.

Al met al is Dipladenia/Mandevilla een fantastische keuze om levendige kleuren aan je tuin of binnenruimte toe te voegen en je omgeving een tropisch tintje en schoonheid te geven.

Wilt u meer over Van der Salm weten?